Gevelreiniging - Totaal Onderhoud Nederland

Gevelreiniging

Gevelreiniging

Uw gevel bepaalt voor een groot deel het uiterlijk van uw pand. Maar het is niet alleen het uiterlijk. De gevel is de buitenste laag die u beschermt tegen de weersinvloeden en zorgt voor het wooncomfort binnen in huis. Als er dus iets mis is met de gevel daalt het wooncomfort al snel als gevolg daarvan.
Wanneer uw gevel vervuild is, tast dit de duurzaamheid van uw gevel ernstig aan. Deze vervuiling kan scheurtjes in de gevel veroorzaken, zowel in de stenen als in het voegwerk. Dit geeft algen en mossen de kans zich te hechten waardoor uw gevel verder aangetast wordt. De gevel zal meer vocht opnemen en het probleem van doorslaand vocht kan zelfs ontstaan. Hierbij trekt het vocht door de buitenmuur naar binnen, waarbij er binnen vochtplekken kunnen ontstaan.

Wij van Totaal Onderhoud Nederland reinigen dagelijks gevels door een combinatie van hoge druk waterstralen en gevelreinigingsproduct te gebruiken.

graffiti

Voor en na

Gevelreiniging bij Graffiti

historisch pand

Voor en na

Gevelreiniging historische panden

voor en na gevelreiniging

Voor en na

Gevelreiniging

De werkwijze bij het reinigen van de gevel

Gevelreiniging is een effectieve manier om de buitenkant van uw woning weer te laten stralen. Door middel van het gebruik van de juiste reinigingsmiddelen en een hoge druk spuit wordt al het mos of aanslag wat er zich op de gevel bevindt binnen no-time verwijderd.

Er zijn drie manieren om uw gevel te reinigen: stomen, chemisch reinigen of stralen. Bij de lichte vervuiling zoals mos of groenen aanslag aan uw gevel wordt er vaak gebruik gemaakt van stomen. Bij deze manier van gevelreiniging wordt er water verwarmd tot boven de 100 graden, waardoor het mos eenvoudig loslaat. Een andere manier is chemisch reinigen, dit wordt vaak gebruikt bij verfresten of roetaanslag. Het stralen van gevels wordt alleen gedaan als de gevels heel erg zijn bevuild. Bij deze methode wordt het water met een straalmiddel zoals zand gemengd en op de muur gespoten. Het zand schuurt in dit geval de viezigheid van de muur af.

woning

Reiniging

Recente woningen

voor en na verwijderen mos

Voor en na

gevelreiniging mos verwijderen

detail foto reiniging

Detailfoto

Gevelreiniging

Gevelrenovaties

Mocht u uw gevel niet op tijd reinigen kan dit leiden tot scheuren in de muur of voegen die het begeven. Het is verstandig dit tijdig te controleren en aan de bel te trekken wanneer het nodig is, zo kun u de schade beperkt houden. Mocht u het toch wat langer uitstellen dan loopt u het risico dat de beschadigingen erger worden en de kosten alleen maar hoger gaan oplopen. Wees er dus op tijd bij.

Helaas zijn dergelijke renovaties niet altijd te voorkomen, wanneer u verhuisd kan de gevel zo vervuild zijn dat een renovatie nodig is. Bij Totaal onderhoud Nederland leveren wij ook goede kwaliteit gevel renovaties, zodat de gevel weer jaren mee gaat zonder dat u ernaar om hoeft te kijken.

Lees hier meer over renoveren

Prijzen en offertes

Wilt u uw gevel laten reinigen of renoveren? Dan bent u bij Totaal Onderhoud Nederland aan het juiste adres. Wij bieden een voordelige prijs tegen goede kwaliteit. De prijs van het reinigen of renoveren van uw gevel hangt altijd af van een aantal factoren. Bijvoorbeeld hoe groot de oppervlakte is en in welke mate de gevel is vervuild. Bent u benieuwd naar de prijs voor het reinigen van uw gevel? Neem vrijblijvend contact met ons op om de opties met betrekking tot uw klus te bespreken.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Interesse in een samenwerking?

Totaal onderhoud Nederland is specialist en gecertificeerd in veel voorkomende onderhoudsdisciplines (waaronder onderhoud en reparatie van gevels, daken, installaties en interieur). Bij Totaal onderhoud Nederland zijn betrouwbaarheid, service en vakmanschap belangrijke punten.

Maak een afspraak

Neem nu contact op!

Type hieronder uw bericht.