Dakbedekking Bitumen - Totaal Onderhoud Nederland

Dakbedekking Bitumen

Dakbedekking Bitumen

Na vele jaren werkzaam zijn in het dakdekken kunnen wij van TON onszelf experts in bitumen daken noemen. U bent bij ons aan het juiste adres voor nieuwbouw, alsook voor renovaties van uw dak.
Voor bitumen daken geldt een gemiddelde levensduur van rond de 20 tot 25 jaar. Aan het einde van de levensduur zal de dakbedekking scheurtjes gaan vertonen en dunner worden. Dit is vooral merkbaar in de naadverbindingen. Door het dak te voorzien van een nieuwe laag bitumen bent u in de meeste gevallen weer verzekerd van een waterdicht dak.
Heeft u een lekkage gehad en is uw dakbeschot gaan rotten? Dan zal in veel gevallen de oude dakbedekking vervangen dienen te worden. Het dak wordt dan door ons vanaf de balklaag opnieuw opgebouwd. Daarbij kunnen we het dak aanpassen naar wens, zodat het beter geïsoleerd kan worden of om een lichtkoepel te plaatsen.
Wij komen vrijblijvend bij u langs om uw dak te inspecteren en u te adviseren over de staat van het dak. Ook wanneer er alleen reparatie of onderhoud aan uw bitumen dak nodig is, kunt u contact met ons opnemen. Wij voeren namelijk ook graag kleinere klussen professioneel en snel uit. Naast bitumen daken onderhouden, repareren en vervangen wij natuurlijk ook pannendaken.
Wij van Totaal Onderhoud Nederland staan garant voor ons vakwerk en geven daarom 10 jaar garantie op onze werkzaamheden!


Neem contact met ons op!

Wat is bitumen?

Dakbedekking bitumen is een jarenoude maar nog steeds even populaire manier van het bedekken van daken. De kwaliteit van het materiaal waarmee de daken worden bedekt is met de jaren steeds beter geworden. Van oudsher wordt het bitumen materiaal gemaakt van aardolie in combinatie met glasvlies of polyester. Vandaag de dag wordt er vaker gewerkt met kunstvezels waardoor het materiaal elastischer wordt.

Bitumendakbedekking wordt vooral gebruikt bij platte daken omdat het materiaal vaak uit lange stroken bestaat. Er bestaan wel bitumenleien, deze vorm van bitumen is meer geschikt voor de iets hellende daken.

Heeft u vragen bekijk dan onze FAQ:

FAQ

Voorbeeld bitumen dak bedrijf

Bitumen dakbedekking bedrijf

De werkwijze

Het aanbrengen van bitumendakbedekking kan op verschillende manieren. Het materiaal kan op het platte dak worden gelijmd of gebrand. Meestal wordt er gebruik gemaakt van het vastberaden van het bitumen. Dit is een relatief goedkopere en makkelijkere manier van het vastmaken van het materiaal. Wel brengt deze manier meer risico’s met zich mee met betrekking tot brandgevaar. Ook kunnen er sneller dingen fout gaan als er te veel of te weinig warmte vrijkomt. Daarom is het belangrijk bij deze techniek wel gebruik te maken van professionals zodat u bent verzekerd van een goed en waterdicht dak.

De andere manier is het lijmen van het bitumen. Dit is een duurdere manier van het vastmaken van het materiaal. Wel is dit een eenvoudigere en veiligere manier van werken. Toch brengt deze wijze ook een risico met zich mee, de kans dat het dak niet waterdicht genoeg is is hierbij namelijk groter.

FAQ

Voordelen van bitumen daken

  • Dakbedekking bitumen is goed bestand tegen vocht of neerslag.
  • De prijs van het materiaal, bitumen, ligt relatief lager dan het ander materiaal waarmee daken kunnen worden belegd.
  • Het materiaal “bitumen” is duurzaam. Het materiaal bestaat tegenwoordig vaak uit gerecycled materiaal. Wat ervoor zorgt dat deze vorm van dakbedekking milieu verantwoord is.
  • Deze vorm van dakbedekking gaat lang mee. Zo’n 20 tot 25 jaar.
  • Bitumen dakbedekkingis makkelijk en snel te repareren of te vervangen.
  • Bitumen is perfect te plaatsen op een isolatielaag. Wilt u uw huis isoleren dan kunt u isolatie goed combineren met bitumen.

Vraag offerte aan

Bitumen dak woning voorbeeld

Woning dakdekken bitumen

Lekkage bij een bitumen dak

Bij bitumen dakbedekking is het belangrijk dat u het goed onderhoud en inspecteert. Takken, vuil of wortels moeten meteen verwijderd worden om lekkages te voorkomen. Mocht u toch last hebben van schade of lekkage aan het bitumen dak, is het verstandig dit zo tijdig mogelijk op te laten lossen om de kans om grotere schade op te lopen zo klein mogelijk te houden. Ontstaan er blazen of scheuren in uw dak? Dan helpen wij u er graag bij om dit te repareren en uw platte dak te maken.

Kies voor een erkend dakdekkersbedrijf zodat u verzekerd bent van een kwalitatief dak.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Hulp nodig?

Totaal onderhoud Nederland is specialist en gecertificeerd in de veel voorkomende onderhoudsdisciplines (waaronder onderhoud en reparatie van gevels, daken, installaties en interieurbouw). Bij Totaal onderhoud Nederland zijn betrouwbaarheid, service en vakmanschap belangrijke punten. Wij kunnen binnen 24 uur beginnen!

Maak een afspraak

Neem nu contact op!

Type hieronder uw bericht.