Dakbedekking Pannendaken - Totaal Onderhoud Nederland

Dakbedekking Pannendaken

Dakbedekking Pannendaken

Wij van TON zijn deskundige dakdekkers en daarbij ook gespecialiseerd in zowel het vervangen als aanbrengen van pannendaken. Hierdoor bent u bij ons altijd aan het juiste adres, zowel voor nieuwbouw als renovatie.
Door neerslag of vorst kunnen uw dakpannen poreus worden of zelfs gaan scheuren. Uiteindelijk kan dit lekkages of verzakkingen tot gevolg hebben. Wanneer u uw dak tijdig laat controleren en eventueel zelfs laat vervangen kan verdere overlast en schade voorkomen worden.
In veel situaties is het voldoende om alleen de dakpannen en panlatten te vervangen. Daarnaast wordt er ook vaak dampdoorlatend folie aangebracht. Ook wanneer er meer moet gebeuren, zoals het opnieuw opbouwen of het isoleren van het dak, zijn wij uw partner.
(Kleine) reparaties en (regelmatig) onderhoud van uw pannendak valt ook binnen onze werkzaamheden. Kleinere klussen doen wij net zo graag!
Wij bekijken altijd eerst de situatie, waarna we het werk met u bespreken. Hierna krijgt u de (vrijblijvende) offerte waarin we rekening houden met uw wensen en budget. Naast pannendaken, onderhouden, repareren en vervangen wij natuurlijk ook bitumen daken.
Wij van totaal onderhoud Nederland staan garant voor ons vakwerk en geven daarom 10 jaar garantie op onze werkzaamheden!

Neem nu Contact op!

Voordelen van dakbedekking pannendak

Dakpannen zijn al jarenlang de meest populaire vorm van dakbedekking in Nederland. Als u in een woonwijk loopt en om u heen kijkt zijn 9 van de 10 huizen bedekt met dakpannen. Dit is natuurlijk niet voor niks. Dakbedekking pannendaken zijn in vergelijking met andere materialen relatief goedkoop. Naast deze goede prijs-kwaliteitsverhouding zijn er nog andere voordelen aan de dakpan:

  • Dakpannen zijn eenvoudig in onderhoud
  • Dakpannen hebben een lange levensduur
  • Ze zijn bestand tegen alle weersomstandigheden
  • Ze zijn makkelijk en snel te plaatsen
  • De dakpannen zijn brandveilig

Als het goed is hoeft u dus na het laten leggen van uw dakpannen jaren niet meer naar uw dak om te kijken.

Vraag een Offerte aan!

Dakdekken nieuwbouw

dakbedekking pannendaken

Keramische en betonnen dakpannen

Zoals u misschien al wel weet zijn er twee verschillende soorten dakpannen: keramische dakpannen en betonnen dakpannen. Keramische dakpannen zijn gemaakt van klei. Deze klei die vaak gewonnen wordt uit onze eigen rivieren wordt in een mal gegoten en vervolgens in de oven gebakken. Er is een mogelijkheid een glazuurlaag aan te brengen bij deze dakpannen wat ervoor zorgt dat er minder snel mos en algen op groeien. De voordelen van de keramische dakpan is de lange levensduur en de geschiktheid op lastigere daken. De betonnen dakpannen worden zoals het woord al zegt, gemaakt van beton. Daarnaast wordt de dakpan afgewerkt met kleurcoating, zodat ze niet de standaard beton grijze kleur behouden. Het grootste voordeel van de betonnen dakpannen is de prijs van het totale dak, de dakpannen zijn makkelijker te plaatsen en goedkoper in aanschaf. Verder zijn betonnen dakpannen maatvast, wat betekend dat ze niet krimpen of uitzetten.

Heeft u vragen bekijk dan onze FAQ:

FAQ

Dakpannen vervangen

Zijn uw dakpannen toe aan vervanging? Zitten er schuurtjes in uw dakpannen of zijn er na een storm dakpannen beschadigd? Dan is het verstandig deze dakpannen tijdig te vervangen. De levensduur van dakpannen kan wel oplopen tot 100 jaar daarom weet u in ieder geval dat u er daarna niet meer naar om hoeft te kijken. De kosten voor het vervangen van dakpannen verschilt per dak, dit ligt vaak aan de totale oppervlakte en de situatie. Bent u benieuwd naar wat het leggen van dakbedekking pannendaken op uw dak gaat kosten, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Vraag offerte aan

Dakrenovatie pannendak

Dakbedekking nieuwbouw

Onderhoud

Nadat uw dakpannen zijn vervangen is het altijd goed om deze tijdig te onderhouden. Door het onderhouden van uw dakpannen voorkomt u namelijk lekkages en blijft u dak er mooi uitzien. Er kunnen namelijk mos of wortels in groeien, wat kan leiden tot scheuren of lekkages. Onze dakdekkers adviseren u graag over het onderhouden en vervangen van uw dak. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Contact

Hulp nodig?

Totaal onderhoud Nederland is specialist en gecertificeerd in de veel voorkomende onderhoudsdisciplines (waaronder onderhoud en reparatie van gevels, daken, installaties en interieurbouw). Bij Totaal onderhoud Nederland zijn betrouwbaarheid, service en vakmanschap belangrijke punten. Wij kunnen binnen 24 uur beginnen!

Maak een afspraak

Neem nu contact op!

Type hieronder uw bericht.