Renoveren - Totaal Onderhoud Nederland

Renoveren

Renoveren

Het in de originele staat terugbrengen van een pand vergt de juiste kennis en vaardigheden. Hierin zijn niet alleen de materialen van groot belang, maar ook de wijze waarop deze gebruikt worden hebben veel invloed op het resultaat. Bij monumentale panden heeft u vaak te maken met extra wet- en regelgeving. Dit maakt de renovatie complexer. Wij zijn een deskundige partij die u in een dergelijke renovatie kan ondersteunen. Daardoor kunt u altijd op ons bouwen. TON herstelt uw pand graag in zijn originele staat. Door ons oog voor detail, ontwikkelt tijdens onze 25 jaar in het vak, en onze grote dosis enthousiasme zorgen wij ervoor dat de renovatie volledig volgens uw wensen verloopt en het resultaat geeft wat u verwacht.

Renoveren badkamer

Renovatie

Badkamer

Renovatie gevel

Renovatie

Gevel

Rijtjes huis renovatie

Renovatie

Zuid-Limburg

Een woningrenovatie

Een woning opknappen of renoveren is simpelweg het verbeteren van de huidige staat van het pand. Een woning renoveren kan op verschillende manieren, er kunnen bijvoorbeeld nieuwe muren worden geplaatst, een kelder onder de woning worden geplaatst, isolatie vervangen, een serre aanbouwen of bijvoorbeeld een nieuwe badkamer of keuken plaatsen. Renovaties zijn er in alle soorten en maten.

Het renoveren van een woning wordt vaak gedaan als het pand verouderd is of als het wel een opknapbeurt kan gebruiken. Na een renovatie heeft de woning direct een frissere en vernieuwde look. Vaak zijn de grotere renovaties alleen van toepassing voor panden die gebouwd zijn in de jaren 70 of eerder. Omdat deze woningen vaak niet goed zijn geïsoleerd en ook het leidingwerk voor de centrale verwarming vaak wel een opknapbeurt kan gebruiken. 

Een andere reden voor een woningrenovatie kan zijn dat de woning niet voldoet aan de eisen van de nieuwe eigenaar. Als kopers van een nieuwe woning zijn er vaak nog punten die jij wilt verbeteren aan het pand. Denk bijvoorbeeld aan een herinrichting van een huis of het vervangen van de isolatie.

Woningbouw renovatie

Renovatie van dak en gevel

De uitvoering

Een renovatie wordt vaak gedaan door bewoners van een huis die het huis willen verkopen of net een huis hebben gekocht. Dit is logisch want wanneer u een huis wilt verkopen zal het sneller worden verkocht wanneer het huis er spic en span uit ziet. Wanneer u een woning wilt renoveren is het altijd belangrijk dat u goed nadenkt over wat u precies allemaal wilt laten aanpakken. Daarnaast is het van belang vooraf vast te stellen welke materialen gebruikt zijn tijdens de bouw van het pand. Verder kan het handig zijn om een stappenplan voor u zelf op te stellen wanneer u van plan bent uw woning te laten renoveren. De volgende stappen zijn voorbeelden van punten die u kunt aanhouden:

  • Wat gaat u renoveren? Het is altijd goed vooraf strikt vast te stellen wat er wel en niet onder handen genomen moet worden tijdens een renovatie of verbouwing.
  • Prijs? U wilt natuurlijk een zo goedkoop mogelijke renovatie of verbouwing tegen de beste kwaliteit. De prijs is vaak van verschillende factoren afhankelijk.
  • De kosten van een verbouwing of renovatie van een pand kunnen vaak hoog oplopen. Het is daarom verstandig vooraf een begroting te maken en vast te stellen hoeveel u van plan bent aan de renovatie uit te geven.
  • Hulp bij de renovatie. Er zijn vaak veel bedrijven die hulp aanbieden bij verbouwingen of renovatieklussen. Het is daarom goed om vooraf te bedenken hoeveel werk het is en hoeveel hulp u hierbij nodig zal hebben.
  • Denk hierbij bijvoorbeeld aan eventuele vergunningen, tekeningen of offertes.

Kosten voor een renovatie

Het laten renoveren van een woning kan soms dik in de papieren gaan lopen. Wel kunnen de kosten van een kleine renovatie heel veel verschillen met een grote renovatie. De kosten van een renovatie zijn helaas niet 1,2,3 aan te geven omdat het afhankelijk is van vele factoren. De kosten zijn vaak opgebouwd uit materiaalkosten en arbeidskosten. Wij vinden het belangrijk om een goede prijs-kwaliteit verhouding te leveren. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen doen? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen zodat wij u kunnen voorzien van een offerte.

Renovatie interieur

Hulp nodig?

Totaal onderhoud Nederland is specialist en gecertificeerd in de veel voorkomende onderhoudsdisciplines (waaronder onderhoud en reparatie van gevels, daken, installaties en interieurbouw). Bij Totaal onderhoud Nederland zijn betrouwbaarheid, service en vakmanschap belangrijke punten. Wij kunnen binnen 24 uur beginnen!

Maak een afspraak

Neem nu contact op!

Type hieronder uw bericht.