Onderhoudswerkzaamheden - Totaal Onderhoud Nederland

Onderhoud

Onderhoudsklussen 

Regen, wind, zon, slijtage of gewoon ouderdom: allemaal factoren die een sterke invloed hebben op de staat van uw bedrijfspand of woning. Met periodiek onderhoud kunnen onaangename verassingen voorkomen worden. Vaak wordt het belang van het goed bijhouden van uw woning onderschat, maar op de lange termijn kan goed onderhoud u geld besparen.
Wij voeren graag uw kleine en grote klussen aan uw woning of bedrijfspand voor u uit. Ook kunnen wij periodieke inspecties voor u uitvoeren. Onze vakmensen staan voor u klaar voor elk type onderhoudswerkzaamheden. Wij informeren u dan ook graag over alle mogelijkheden!

Woningonderhoud

Woningonderhoud is erg belangrijk omdat de stand van het huis veel zegt over de waarde van een huis. Wordt een huis goed onderhouden dan zal deze voor een hogere prijs op de huizenmarkt kunnen worden gekocht. Een koper zal vanzelfsprekend eerder een woning kopen wanneer het huis er verzorgt en netjes uitziet. Ook is het vanzelfsprekend dat een huis langer mee gaat wanneer het goed wordt onderhouden. Daarnaast zijn huiseigenaren ook nog is verplicht om het woningonderhoud bij te houden. In het wettelijk opgestelde bouwbesluit staan verschillende eisen waaraan uw woning moet voldoen, denk hierbij aan houtrot, lekkages of metselwerk. Aan oudere woningen worden vaak andere eisen gesteld dan bij nieuwere woningen of uitbreidingen.

Renovatie gevel

detail foto reiniging

Onderhoudswerkzaamheden

Het onderhouden van een pand kan in verschillende soorten en maten. Zo kan het maar eens in de aantal jaar nodig zijn om bijvoorbeeld het dak te laten onderhouden. Welke klussen er moet gebeuren hangt natuurlijk af van het huis, maar er zijn wel een aantal basispunten die u in de gaten kunt houden:

  • Schilderwerk, met een klein likje verf kan je een woning in een handomdraai een vernieuwde look geven. Schilderwerk zorgt niet alleen voor een betere uitstraling maar zorgt ook nog eens voor dat uw huis beter is beschermd tegen weersomstandigheden.
  • Dak en muren, deze twee delen van het huis vragen vaak maar om weinig aandacht. Toch is het slim als u regelmatig even checkt of alles er nog goed bij staat. Helemaal na een storm kan het verstandig zijn om even te controleren of alle dakpannen nog recht liggen.
  • Dakgoot, controleer regelmatig de dakgoot om eventuele verstopping te verkopen. Maak de dakgoot ook één keer per jaar schoon. Dit kan gedaan worden door takjes mos en bladeren te verwijderen.
  • Ramen, de meeste ramen zijn voorzien van een kitaansluiting. Het kan voorkomen dat er scheurtjes ontstaan in de kit. Het is daarom belangrijk deze kitranden goed schoon te houden.
  • Impregneren, heeft u last van lekkages of vocht? Dan is er de mogelijkheid de buitenkant van de woning te voorzien van een speciale laag wat ervoor zorgt dat geen water meer binnen komt.
  • Hout, het is belangrijk dat houten delen van een huis ook goed worden onderhouden, zodat het hout niet gaat rotten.

Kosten

De kosten van de verschillende onderhoudsklussen kunnen heel erg variëren. Uit onderzoek van vereniging eigen huis is gebleken dat u ongeveer kunt rekenen op gemiddeld €300 per maand aan onderhoud voor uw woning. Hieronder valt achterstallig onderhoud maar ook groot klussen zoals het vervangen van een cv-ketel. Bij verschillende klussen wordt er een laag btw-tarief gerekend dit is bij woningen ouder dan 2 jaar. Het btw-percentage is dan 9% i.p.v. 21% voor verschillende klussen zoals schilderen, stuken, behangen en schoonmaken. Bent u benieuwd naar de kosten voor uw klus? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! 

Offerte

Renovatie interieur

Hulp nodig?

Totaal onderhoud Nederland is specialist en gecertificeerd in de veel voorkomende onderhoudsdisciplines (waaronder onderhoud en reparatie van gevels, daken, installaties en interieurbouw). Bij Totaal onderhoud Nederland zijn betrouwbaarheid, service en vakmanschap belangrijke punten. Wij kunnen binnen 24 uur beginnen!

Maak een afspraak